montaža 2018, Kranj

Po odločitvi za menjavo oljne peči s toplotno črpalko sem se kar precej poglobil v analizo vseh mogočih toplotnih črpalk na trgu in različnih ponudnikov. Iskal sem kvalitetno invertersko toplotno črpalko zaprtega tipa (zrak/voda) s čim nižjo porabo, ki bi pokrila naše potrebe po ogrevanju in sanitarni vodi, ter bi zdržala vsaj 15-20 let.

Po dolgem in tehtnem razmisleku sem se odločil za podjetje Ekoenergija in toplotno črpalko Alpha Innotec LWDV 91-1/3 s 300l hidravličnim stolpom HSDV 12M3. 

Glavne stvari, ki so me prepričale v tej fazi so bile:
   - nova inverterska tč vrhunske tehnologije nemškega proizvajalca (vzdržljivost in kvaliteta
izdelave, posledično manj težav na dolgi rok)
   - izjemno nizka poraba (glede na vse meni razpoložljive teste, specifikacije, forume in
izkušnje uporabnikov v tujini)
   - propan kot hladivo (izogib vsem možnim bodočim stroškom letnih kontrol toplogrednih
plinov glede na uredbo EU)
   - Ekoenergija je ekskluzivni uvoznik in serviser (direktna povezava s proizvajalcem v primeru
kakršnihkoli težav)
   - estetski izgled naprave same
   - 5 letna garancija

Računam, da se mi bo zaradi vsega zgoraj naštetega, malce višja začetna investicija na dolgi rok vsekakor obrestovala. Toplotno črpalko imamo sedaj montirano pet mesecev in s svojo izbiro sem resnično zadovoljen z vseh vidikov. V celotnem lanskem letu smo za ogrevanje in vodo porabili 3000l kurilnega olja, do sedaj pa v petih mesecih s toplotno črpalko Alpha Innotec samo 1200kw/h električne energije. Glavna kurilna sezona seveda šele prihaja a ocenjujem, da bomo vključno z odplačevanjem kredita ekosklada, letno prihranili skoraj 1500eur, po desetih letih pa okoli 2300eur letno.
Na koncu bi želel poudariti še odnos in odzivnost podjetja Ekoenergija in direktorja Dragota do nas kot stranke. Montaža je potekala po dogovoru hitro in profesionalno, upoštevali so vse naše želje in resnično estetsko ter kvalitetno izdelali celotno kurilnico. Ob neljubi pojavi napake, kot posledici udara strele, so se odzvali takoj v nedeljo, diagnosticirali napako in težavo odpravili v roku nekaj dni. Zahvaljujem se jim tudi za zaupanje in potrpežljivost ob postopku pridobivanja kredita na Ekoskladu, ko so brez kakršne koli slabe volje skoraj tri mesece počakali na celotno
plačilo.

Zaradi vsega navedenega sem prepričan, da sem za svoj denar in potrebe dobil najboljšo toplotno črpalko 
in najboljšo celostno storitev.
David, Radovljica
Pri odločitvi za toplotno črpalko Alpha Innotec, je bilo pomembnih več dejavnikov. Posebno bi omenil referenco vašega kupca, izdelava v Evropi in s tem lažji dostop do morebitnih rezervnih delov in prepričljiva predstavitev toplotne črpalke. Pomembno, pa je prispeval k odločitvi tudi obisk podizvajalcev, strojne in elektro inštalacije, saj se je iz pogovora z njimi dalo razbrati, da delo obvladajo.

Lojze, Brezovica pri Ljubljani 


Spoštovana gospoda Puzin in Lazar,

Po polletnem obratovanju toplotne črpalke Alpha- Inno Tec LWDV 91 se vam še enkrat zahvaljujem za hitro in brezhibno montažo. 
Morda vas bo zanimalo, da sem za vašo ponudbi izvedel od znanca, ki je isto napravo vgradil pol leta pred menoj. Pred dokončno izbiro sem pregledal konkurenčne ponudbe na sejmu Dom in si dve napravi ogledal v živo. Za vašo ponudbo sem se odločil zaradi referenc znanca, estetskega videza (vgrajena je ob vhodu v hišo) in najboljšega razmerja med ceno in učinkovitostjo.
TČ obratuje brezhibno in čeprav zima še ni končana, lahko ob spremljavi porabe tudi z zadnjih dveh bolj mrzlih tednih že povem, da bo letni strošek in poraba električne energije mnogo pod mojimi pričakovanji in celo znatno manjši kot prej, ko sem hišo ogreval preko specialne peči na pelete! V naselju, kjer imamo vsi primerljive tipske hiše, ne vem za nikogar, ki bi dosegel tako nizko porabo s TČ zrak-voda. Ogrevam brez nočnih prekinitev in brez znižanj temperature ponoči. 
Napravo bom priporočil vsakomur, ki bi ga to zanimalo in tudi vašim morebitnim kupcem sem na razpolago s konkretnimi podatki o porabi elektrike in količniku COP.

Lepo vas pozdravljam

Janko V.,
Domžale
januar 2020

Sorodne strani

Back to Top